Hvem stiller op?

Eva Kornum

Jeg hedder Eva Kornum årgang 1955. Er mor til tre voksne og mormor og farmor til otte børnebørn. Jeg bor i Skelhøje, og har haft et aktivt liv. Jeg er uddannet hundefrisør, og har haft egen salon. Jeg er endvidere uddannet kinesiolog og SOSU-hjælper. Jeg har siddet i bestyrelsen i borgerforeningen i Skelhøje, og jeg har siddet i menighedsrådet i Dollerup og Hald Ege. Jeg har været med til at genåbne vores lokale købmandsbutik som en Registreret Socialøkonomisk Virksomhed. Jeg har både været frivillig og i bestyrelsen i Skelhøje Købmandsgaard.

I en periode har jeg arbejdet som frivillig i Kirkens Korshærs varmestue, hvor jeg har lavet mad, og hvor jeg har fået mange gode snakke og fået mangt et godt grin!

Jeg har altid været utroligt glad for dyr og natur. Meget af min fritid bruger jeg på mine to mynder, når vi går tur, og jeg nyder at se dem på løbebaner.

Ghirmai Berhane

Mit navn er Ghirmai Berhane. Jeg flygtede til Danmark fra Eritrea i 2015. Jeg er 39 år og bor på Østervang 10.1.th Rødkærsbro. Jeg har kone og tre børn. Jeg er uddannet som landmåler i Etiopien og klejnsmed her i Danmark og nu arbejder jeg som klejnsmed.

Eritrea er styret af en diktator. Samfundsforholdene var sådan, at jeg var nødt til flygte. Det var dejligt at komme til Danmark! Det var vidunderligt at opleve stor frihed og tryghed. Der er gode muligheder for at finde arbejde, så man kan forsørge sig selv og familien, og på den måde være med til at skabe en fremtid.

Jeg vil gerne gøre en indsats for at støtte demokratiet. Det er efter min mening meget betydningsfuldt at være med til at præge kommunal politik i Viborg Kommune. Med min baggrund er jeg overbevist om at jeg kan være med til at præge politikerne i en mere medmenneskelige retning, med omsorg for andre mennesker.

Jeg har været glade for at se hvordan det offentlige myndigheder på mange områder støtter familierne. Familien er et grundlaget for et godt samfund. KD bygger på familien.

Det er bedre at forebygge end at helbrede!

Det er også væsentligt for mig at lægge vægt på frihed. Frihed til at kunne klare sig selv og sin familie!

Der er et godt udtryk her i Danmark: “Frihed under ansvar.” Det vil jeg arbejde for. Danmark har behandlet os flygtninge godt, så vi er forpligtede på at yde en indsats samfundet!

Med venlig hilsen Ghirmai Berhane.

Hanne Ellemann Rytter

Jeg hedder Hanne Ellemann Rytter årgang 1961.
Jeg er på femtende år præst i Viborg Stift i sognene Dollerup-Hald Ege, Finderup-Ravnstrup et meget naturskønt område.
I mit arbejde møder jeg mennesker i alle aldre, og det jeg har erfaret er, at alle mennesker gerne vil udfylde sin plads som menneske så godt som muligt.
Mennesker vil gerne ses, høres og anerkendes for den, man er, og ikke for det, vi gør eller ikke får gjort. VI er alle forskellige og forskelligheder kan udgøre en kvalitet, så vi kan blive mere hele mennesker. Men for at kunne blive et mere helt menneske, er det vigtigt at blive anerkendt.
 
Jeg er meget engageret i mit arbejde som sognepræst, der møder jeg mennesker i alle aldre. Jeg har igennem årene haft mange samtaler og de sidste seks år, har vi i pastoratet tilbudt gratis mulighed for at komme i en sorg- og livsmodsgruppe, hvis man har mistet en nær person. Det er godt at være sammen med ligesindede og dele erfaring og få lov til at lette sit hjerte et sted, hvor der er tavshedspligt.
I mit eget liv blev jeg skilt fra min ægtefælle i 2019, og jeg erfarerede en slags sorg over dette tab, på lige fod med sorg over tab ved død, og dog alligevel anderledes. Jeg så et behov hos andre, for at have et sted at kunne tale om det, så derfor startede vi i pastoratet i 2020 muligheden for at komme i en skilsmissegruppe for skilsmisseramte.
Det er meget almindeligt at ”man” føler at de nære i omgangskredsen bliver træt af at høre på en, både hvis man har mistet ved død eller har mistet ved skilsmisse, for nu må man da være kommet videre. Da er det godt at mødes med ligesindede i en gruppe, hvor der er tavshedspligt, og så forhåbentlig komme videre, når man måske er kommet dertil, at man er ved at blive træt af at høre på sig selv.
 
Jeg tilbyder gratis samtaler, men der er ventetid, men jeg henviser gerne til andre, og man kan altid bede om en samtale hos sin præst, der hvor man bor.
Jeg vil gerne være med til at sætte det lidt mere i system, at der aldrig er nogen mennesker, der skal gå med noget i deres sind, som de ikke har  nogen at tale med om. For at få lettet sit hjerte, og at blive set og forstået, det tror jeg er alfa og omega for Folkesundheden. 
 
I Byrådet vil jeg støtte alle tiltag, der støtter menneskers trivsel på arbejdet og i fritiden.
Den psykiske sundhed smitter af på den fysiske sundhed, og omvendt den fysiske sundhed smitter af på den psykiske sundhed.
 
Vi er alle lige og alle skal behandles med respekt og værdighed og for at kunne det skal ”man” også behandle sig selv med respekt og værdighed.
Sådan som du er overfor en af mine mindste, sådan er du overfor mig, siger Jesus.
 
Det gode liv: nærvær nærvær – kommunikation kommunikation – anerkendelse anerkendelse – udfordringer udfordringer – fællesskab fællesskab – at høre til at høre til – at gøre en forskel – at blive set at blive hørt – stilhed så du kan høre din egen indre stemme – det er i pauserne, inspirationen kommer – …vi lærer ikke altid af at blive strøget med hårene, vi skal også have modspil, så vi kan strække os og blive klogere.
 
  • er mor til 2 voksne børn; en søn og en datter. Jeg er farmor til Inge Sofia på 4 år.
  • Jeg bor i Finderup præstegård sammen med min hund Kenzo, en labrador Formel 1 på 6 år.
  • Har mange gode venner og veninder, og en meget lille familie.
Jeg brænder for, at få lov til at lære hele livet
  • At have gode sparringspartnere, der kan løfte det op, som jeg ikke selv kan se …
  • og at få lov til at gøre en forskel der, hvor der er brug for mig i familiepolitik, parrådgivning og skolepolitik!
 

Ingrid Bak

Ingrid Bak er fra Bjerringbro. Sammen med sin mand drev de i et landbrug der lå ned til Tange sø. Ingrid har flere år været medlem af byrådet i Bjerringbro, og sideløbende har Ingrid arbejdet økonomiassistent i Landboforeningen i Viborg. Ingrid er pensionist, men særdeles aktiv i genbrugsbutik og andre steder.

  • Hele socialpolitikken har min største interesse, men klimatiltag, infrastruktur, gode forhold for virksomhederne, kulturlivet med mere er også nødvendige, og endelig så skal kommunens indtægter og udgifter passen sammen, påpeger den erfarne økonom.

Knud Gaarn-Larsen

Jeg er en årgang 1948, og det betyder at jeg har samlet mig en del erfaring mellem mange år. Først blev jeg uddannet landmand og fik “Grønt bevis”. Så blev jeg lærer, og har fra 1977 til 2009 været lærer på Frederiks Skole. Fra 2006 til 2015 var jeg redaktør på Ugevisen Karup. I 2016 – 2017 var jeg ansat på Havredal Praktiske Landbrugsskole. Fra 2013 har jeg været med i en gruppe der ville starte og drive en socialøkonomisk købmandsbutik i Skelhøje. Den startede den 21. juni 2014. I to perioder har jeg siddet i byrådet i Karup Kommune.

Jeg er gift og har to børn og fire børnebørn.

0062391