Mikkel Nørgaard

Mikkel ka’-rate

Af Knud Gaarn-Larsen. 6. april 2022

Næppe havde coronaen løsnet sit jerngreb om Danmark, og specielt om sportsgrene hvor udøverne kommer tæt på hinanden, før Mikkel Nørgaard fra Frederiks meldte sig til et stort BS-Cup i København med 165 deltagere fra 32 klubber i Danmark, Sverige og Tyskland.

– Jeg var noget nervøs, fortæller Mikkel Nørgaard, og forklarer, at han jo ikke havde haft mulighed for for alvor at teste sin form, før det store arrangement, men den nervøsitet kunne han have sparet sig, for efter få kampe vandt han en førsteplads i klassen for under 79 kg i alderen mellem 18 og 35 år, og han fik en flot pokal med hjem, der pryder på hans værelse i Frederiks ved siden af de andre pokaler og medaljer, som han har vundet i tidens løb

Karate i ni år

18-årige Mikkel Nørgaard har dyrket karate siden 2013, først i Frederiks, hvor Karateskolen dannede en satellit, og siden i Viborg. Sporten har også bragt ham til Japan – karatesportens hjemland – og han håber ikke det er sidste gang han har besøgt Japan.

Til sommer regner Mikkel med at han kan sætte den hvide kasket på hovedet, og kalde sig student, og så venter et sabbatår.

– Jeg håber meget på at jeg kan blive lærervikar på min gamle skole i Frederiks, fortæller Mikkel Nørgaard, der dog ikke er bange for at tage andre udfordringer, hvis vikarjobbet skulle smutte.

– Hjemme har jeg et lille opslag, der siger: ”Karte er ikke bare en sport. Det er en livsstil”, og Mikkel lever helt op til det motto. Når man første gang møder Mikkel, så er det ikke kampsport, man først forbinder ham med. Mikkel fremtræder en lille smule genert, meget høflig og yderst venlig.

– Sådan er det i Karate, fortæller Mikkel, og han forklarer at kæmperne både før og efter kampene skal hilse ordentligt og høfligt på hinanden, men når startsignalet har lydt, så gælder det om at koncentrere sig og vinde kampen. Man må også gerne ødelægge modstanderen, man skal blot huske at hilse pænt efter kampen. Det er en ædel gammel kampsport.

Flere bælter

Ashihara karate opdeles i syv grader, efter deres kunnen, og graden kan aflæses på det bælte kæmperen har på. Man starter med et hvidt bælte, og går så videre til rødt, blåt, gult, grønt, brunt og ender med det sorte bælte. Lige nu har Mikkel vundet retten til det grønne bælte, og han håber, at han med tiden kan vinde retten til at gå med det sorte bælte.

– Jeg også uddannet dommer i karate.  Jeg var dommer til VM sidste år og har selv været underviser til dommerkursus. Jeg skal også være dommer ved et stævne i Viborg den 30. april, fortæller Mikkel Nørgaard med en vis ærefrygt i stemmen, og han tilføjer: Jeg selv er instruktør i Viborg Kampsport, og jeg har tidligere vundet EM-sølv. Det er han ikke uden grund stolt af.

Igangsætter

Det er ikke studier og kampsport det hele. Sammen med Filip, en kammerat fra Grønhøj, er Mikkel Nørgaard i gang med at starte et firma. Det har det ikke helt mundrette navn Clicktifier Marketing. Man kan finde det på hjemmesiden: www.clicktifier.dk . Mikkel indrømmer, at ikke alt er på plads på hjemmesiden, men det kommer. På siden kan man læse, at ”Clicktifier Marketing hjælper dig med at løfte din online performance.

Det gør vi ved at hjælpe dig med annoncering på Facebook og Instagram samt ved at optimere dine profiler på sociale medier, således der er en rød tråd gennem hele din online tilstedeværelse.”

Karate er en populær sport/livsstil

– Da jeg startede i 2013 var vi vel omkring 20 deltagere i satellitten her i Frederiks, fortæller Mikkel, der nu er kommet så vidt, at han har brug for de udfordringer han kan få i en større klub i Viborg, men ellers gerne så at karate også var et tilbud i Frederiks.

Translate »