Grænsetræf 2022 i Ringsted

Særdeles vellykket Grænsetræf på Sørup Herregaard!

Af Knud Gaarn-Larsen

Tillykke til Dansk Ford A Klub med så flot et træf, og tak fordi de påtog sig opgaven.

Der var ”hår i suppen og huller i osten”, hvis man ledte længe nok. Det jeg hæftede mig ved, var de mennesker, jeg manglede. For mig var det især Skandinavisk Ford A`s ambassadør Olle Bergstrøm, der er død siden sidste Grænsetræf. Olle levede og åndede for at fremme interessen for Ford A og sammenholdet mellem alle med samme interesse. En anden var Reidar Lohne, der suverænt har stået for “tomgangstævlingen!” Flere andre kunne nævnes med fare for at glemme og overse nogen. Tilbage står dog en lang række skønne minder fra et godt træf.

Startede hjemmefra fredag                             Mødtes ved havnen i Århus-

Vi startede hjemmefra fredag morgen, og mødtes ved færgen i Århus med Dora og Verner fra Ry og Anitta og Søren fra Hjørring, og efter en ”bjørne-krammer” fortsatte vi turen i godt vejr ad små veje mod Ringsted og Sørup Herregaard.

Vi ankom midt på eftermiddagen, og hurtigt fandt vi sammen med andre fra klubben, og så var der tid til hyggesnak, sparke dæk og en lille lur til dem, der trængte til det.

Flere af os havde valgt den officielle grillaften fra, men lavede vores egen ”sammen-skuds-grill-fest” ved forvalterboligen, som er omdannet til værelser. Marianne Bruun havde været uheldig og var faldet, så hun måtte en tur på skadestuen, før hun og Preben kunne deltage. Heldigvis var der ikke noget der var brækket, så en stram forbinding, en stok og et par smertestillende piller, så var hun klar igen.

Lørdag blev der kaldt til samling kl. 9.30, hvor Torben Hyllehøj bød velkommen, og fortalte om dagens program, som var udførligt beskrevet i et flot hæfte, som vi fik udleveret sammen med, løbsskilt og andet.

Klar til start lørdag formiddag. Informationer på dansk og engelsk!

Flokken fra Vamdrup kørte sammen.

Vejret var enestående. Vi var seks biler, der valgte at køre turen om formiddagen sammen. En flot tur i skønt landskab på små veje uden megen trafik forbi flere store herregårde. En af dem var Assendrup, der er kendt for sin store besætning af køer af ”Rød Dansk Malkerace”. Det vakte minder fra min barndom, så dem skulle jeg bare se!

 Er de ikke bare flotte?

Efter cirka 40 km kom vi forbi en lille dagli Brugs i Ørslev. Lad mig sige det på den måde: Vi var ikke de eneste, der skulle have tanket! Der var nok til alle, og der blev hygget, og den lille butik fik en flot omsætning.

Tilbage på Sørup Herregaard fik vi en fin madpakke, som vi kunne tage med og sætte os, hvor vi ville.

Om eftermiddagen var der arrangeret en lidt kortere tur, som de der deltog roste for mange fine scenerier.

Om aftenen var der festmiddag.  Efter forretten var der taler, prisuddeling, hilsener med videre. Det har før taget overhånd, men det gjorde det bestemt ikke denne gang.

En af talerne vil vi sjældent glemme. Det var en ung mand, der fik ordet, og hurtigt viste det sig at talen rettede sig mod kun en person! Efter en kort snak, faldt han på knæ og friede til Torben Hyllehøjs datter, som næsten ikke kunne få sagt ja, af bare lykke. Ikke et øje var tørt!

Flymøller holdt os orienteret om vejret, og han kunne næsten på sekundet fortælle hvornår det ville regne, og hvornår regnen igen ville holde op. Vejret drillede ikke af betydning.

Søndag efter morgenmaden var det tid at pakke bilerne ud og bryde op.

Klokken 10 var der inviteret til møde mellem klubberne. Her fik vi en hurtig præsentation af en ny formand i Norge Jan Frederik Flock og en ny formand i Sverige Mats Lindén. Der har været forskellige udfordringer i Sverige, men Mats kunne fortælle, at man nu var på ret kurs igen, og glædede sig til at arrangere Grænsetræf i Sverige i 2024. Det bliver måske på Åland, der ligger mellem Sverige og Finland. Det er langt væk for de fleste, dog – nu får vi se.

Et forstuvet ben, en sprungen forlygtepære og et baghjul der skal spændes efter, var de største fortrædeligheder vi oplevede, ved et ellers et rigtigt flot arrangement! Tak til Dansk Ford A Klub og alle deltagerne, der var med til at gøre det til den 33. perle på snoren af gode Grænsetræf siden 1972.

 Et par af de flotteste restaurerede biler. Selv oliepåfyldningsstudsen var original, men dog ekstraudstyr!

Translate »