Julehilsen 2020


Et billede fra besøg i Mønsted Kalkgruber. Vi mangler familien fra England.
Kære Familie og gode Venner
I 1824 skrev Grundtvig:
Velkommen igen, Guds engle små,
fra høje Himmel-sale,
med dejlige solskinsklæder på,
i jordens skyggedale!
Trods klingrende frost godt år I spå
for fugl og sæd i dvale.
Der er mange gode grunde til at gentage den i 2020. Fra begyndelsen af november er der blevet pyntet med masser af lys og figurer rundt omkring. Det ene mere dekorativt end det andet. Budskabet om en ny verdensorden med Jesu fødsel og truslen fra corona/pandemi, klimakrise og en politik der synes at køre mere på kamp for genvalg og populisme, overdøves af nisser, julemænds budskab om hygge og handel, så det kan være ganske vanskeligt at finde ud af hvad der er op og ned.Heller ikke her har vi dog intentioner om at ødelægge den gode stemning, men det gør vel ikke noget, at man inde imellem gør sig nogle overvejelser.
 
Søs og Hanne i værkstedet!
Hanne med familie var hjemme i julen sidste år, og første nytårsdag gik pigerne og jeg en tur i værkstedet. De havde fået nogle gode ideer, som skulle prøves af.Hanne havde dristet sig på et marked, som sælger, og der var nogle ting, som hun bestemt mente, at man med fordel kunne fremstille i faderens værksted!I marts var vi en tur i England, for at fejre Hannes fødselsdag. Mens vi var i Sunbury blev de første restriktioner for Covid 19 taget, men det gik heldigvis ikke ud over vores tur.Vel hjemme var bevægelsesfriheden noget indskrænket. Karen havde eftervirkning af sin brækkede arm, som hun fik på turen til Kina i oktober 2019
Et gammelt skøde som Anita fandt på loftet på Juelsminde.
Karen kunne fortsætte sin genoptræning hjemmefra, men da hun var ved at klar igen, gik hun med krum hals i gang i haven. Det betød, at hun fik ondt i ryggen, og måtte gå til flere behandlinger ved en fysioterapeut. Nu går hun flere gange om ugen til svømning. Det hjælper! Vi har også arbejdet med at få styr på de slægtspapirer, som vi har arvet. Vi vil have lagt dem i Mac Family Tree på computeren. Vi er næsten færdig med det vi har fra min mors slægt. Vi har så fået nogle spændende ting fra Læsø, hvor min fætter Olav i år har fået nyt tangtag på den gamle slægtsgård. Her fandt Anita en kasse med gamle dokumenter på loftet. Skøder helt tilbage fra 1803
.
Forsiden på det jubilæumsskrift, som jeg var med til at lave.
Først på året havde jeg en større opgave med at lave et jubilæumsskrift for Kristendemokraterne. Opgaven blev afbrudt af en tur til Hanne i marts. Vi nåede hjem før pandemien lukkede meget. Jeg mærkede ikke meget til restriktionerne, for det meste af det jeg lavede kunne gøres hjemmefra via mail og telefon. Den 13. april kunne KD fejre sit 50 års jubilæum. At den store fest i april i Skåde, hvor partiet blev stiftet, blev aflyst var en anden sag.Festen blev flyttet til Landsmødet, som blev holdt i oktober.Jeg skulle have været til 50 års jubilæum på Hammerum Landbrugsskole i juni, men det blev flyttet til september. Vi var 39 ud af et hold på 120 til en hyggelig dag.
Elevkammerater fra Hammerum Landbrugsskole ved 50 års jubilæet.

Broderet pakkekalender.
Karen har kastet sig over strikning og broderi. Hun har broderet et par gavekalendere, og flere nissehuer. Det har hun det godt med, nu hvor hun skal pase på ikke at overbelaste ryggen.Vi har dyrket lidt socialt samvær med familien og nære venner.Vi har i sommer brugt Forderne lidt mere på småture i omegnen. Der er meget smukt at se på – også her. Vi kørte en tur til Klegod ved Søndervig i Ford A, og besøgte Keld og Lissi, der havde lejet sommerhus. Vi overnattede og havde en hyggelig tid sammen.Vi har været sammen med Karens familie på Slukefter Kro til god mad og hyggeligt samvær. 
Vi besøgte Keld og Lissi i Klegod.

Karens søstre Anna, Signe og Else på Slukefter Kro.
I mere end 40 år har vi haft tradition for at være sammen med Lykkeskjold Grundlovsdag. Det blev anderledes i år, hvor vi var sammen med Søs og Jakob. Vi lånte også drengene med på en tur til Danfoss Univers

Karen og Eveleen!
Den genfundne “datter”.For mange år siden havde vi en pige, Eveleen, boende her. Hun havde brug for at kommet hjemmefra. Efter nogle år mistede vi kontakten, og det var et savn. I sommer fik vi reetableret kontakten, og Eveleen kom på besøg her. Det var en stor glæde, ved selvsyn at kunne konstatere, at hun har det godt!
Foto fra Danfoss Univers: Knud, Alfred og Knud.
Jeg er stadig med i Skelhøje Købmandsgaards bestyrelse. Dog ikke længere helt så aktiv. Endvidere er der sket store ting i butikken, for over sommeren er der bygget om, så vi 7. november kunne åbne som “min Købmand”. Stadig socialøkonomisk og med café, og nu med betydeligt flere varenumre på hylderne. 
Før overgangen til “min Købmand” var der status og optælling.
Karen havde inviteret kammeraterne fra Friskolen i Bøvling til at mødes her, og vi har også været sammen med Karens kammerater fra sygeplejeskolen i Herning, så vi har også haft mulighed for at pleje det sociale i år. “Besøgsvenneaftener” er holdt ved lige det meste af året. Og så har vi også et par gange været ude at fortælle og vise billeder af vores Kinatur.
Karens klassekammerater fra friskolen i Bøvlingbjerg
 
Karen med elevkammerater fra Sygeplejeskolen i Herning v74.
Vi havde bestilt billetter til London i september – aflyst. Så rykkede vi til oktober – aflyst. Så til december – aflyst. Nu har vi rykket det til marts, så må vi se om det kan lykkes til den tid.
Julen holder vi her. Søs, Jakob, Alfred og Knud kommer, og de tager en ven, Jan, med, som ellers skulle være alene. Vi glæder os meget.
Vi sender de bedste hilsener med ønsket om en rigtig glædelig jul og et godt og velsignet nytår!
Jeg vil slutte med sidste vers af Grundtvigs salme:
O, måtte vi kun den glæde se,
før vore øjne lukkes!
Da skal, som en barnemoders ve,
vor smerte sødt bortvugges.
Vor Fader i Himlen! lad det ske,
lad julesorgen slukkes!

Kærlig hilsen
Karen og Knud
Træk dit footer-billede her ind.Hvis du lader dette område stå tomt, vil det ikke blive vist, når du sender nyhedsbrevet
Translate »