Julehilsen 2019

Fra venstre: Søs, Knud, Jakob, Alfred, William, Hanne Frederikke, Vincent, Knud, Abigail og Karen.

Frederiks julen 2019.

Nu er det altså jul igen …
og dermed tid til at sende en hilsen for at ønske en glædelig jul og et godt og velsignet nytår!

Tusind tak for mange hyggelige hilsener gennem året. 

Vi vil huske 2019, som det år hvor Karen gik på pension efter 41 gode aktive år som sygeplejerske. Hun havde en plan om at gå med udgangen af 2018, men så blev det skubbet til 1. april, og andre grunde gjorde, at det igen blev skubbet. Nu til 31. juli. Nu har det været en realitet i flere måneder. Karen savner arbejdet med patienter, men ikke ansvaret som afdelingssygeplejerske. Hun har meldt sig som frivillig ”vågekone” i Frederiks Friplejehjem, men har ikke været i aktion endnu – og det er der et par gode grunde til. I oktober ville vi fejre den ny vundne frihed med en tur til Kina. Først 16 dage med Risskov Rejser, og senere 6 dage privat hos Zhong, som besøgte os for godt 30 år siden. 23. oktober – den sidste dag med rejseselskabet faldt Karen så uheldigt, at hun brækkede højre overarm nær skulderen, så vi tog hjem til behandling. Behandlingen bestod i at armen blev holdt stramt i en slynge. Det gjorde ondt, og Karen sov i en stol i stuen i fire uger. Det positive er, at der er udsigt til forbedring, og det holdt modet oppe. Det går fremad, og nu her, to måneder senere, kan hun næsten alt selv, men hun er stadig afhængig af smertestillende medicin.

Arbejdet har fyldt meget for Karen. Der har hele tiden været en masse ting, der skulle tages stilling til ved siden af den daglige drift. Regionsrådets besparelser og flytninger har krævet sit, og den forestående flytning over i den nye tilbygning i Viborg, har også hele tiden ligget i baghovedet. For Karen sluttede det med en stor afskedsreception med omkring 135 deltagere, mange flotte taler/sang og rigtig mange og dejlige gaver. En fantastisk afsked med arbejdslivet. Efterfølgende samledes Karens søskende med ægtefæller her til spisning.
Den brækkede arm har sat en naturlig stopper for mange ting. En af de ting, som Karen gerne ville gøre mere ved er slægtsforskning. Vi havde en hyggelig aften med Inga og Gerhardt Hørdum, der gør en del i slægtsforskning, og de har fortalt om hvordan Karen kan komme i gang. Det kommer når armen er blevet bedre.

Skelhøje Købmandsgaard har fyldt meget for Knud. Der kom en ny købmand 1. februar, og siden har man kæmpet ihærdigt med at rette op på mange ting, som tyveri året før og meget andet. Det er der ved at være styr på nu. Det kan undre mig, at det er lykkedes at overleve. Det er så også kun lykkedes, fordi man har stået sammen. Det har givet mange gode oplevelser. Er vi lidt modløse en dag, så slår vi op i gæstebogen – så får vi ny energi! Knud er fortsat medlem af Handicaprådet, for “Ligværd“. Spændende og ind imellem udfordrende at være med til at gøre en forskel for handicappede og folk på kanten af arbejdsmarkedet. Her i december måned fik jeg et “Æresbevis” fra Vamdrup Ford A Klub, hvor jeg nu gennem 25 år har være redaktør på vort medlemsblad. De gamle biler har givet os mange gode oplevelser gennem år og dag.

I marts døde min svigerinde Elinor pludselig, og hendes tre drenge arrangerede en flot mindesammenkomst efter begravelsen. Trist anledning for en familiesammenkomst, men godt at være sammen.

Vi havde folketingsvalg i sommer. Jeg synes jeg gjorde hvad jeg kunne, for at Kristendemokraterne igen kunne komme i Folketinget. Det var ikke nok. Vi manglede 194 stemmer! Nu samler vi vælgererklæringer, så vi kan stille op igen. Har du ikke gjort det, så kan du gøre det her.

Vi handlede bil i sommer. Golfen er skiftet til en KIA Niro, der kan køre 55 km på el, som vi selv kan producere på solceller. Når den har brugt strømmen, slår den selv over på benzin. Hanne kom hjem i sommerferien med børnene, og de kunne så have Folkevognen. Det var en god løsning for alle parter.

I september var vi inviteret til London, for at være barnepiger for Abigail og Vincent – troede vi – men det viste sig, at vi skulle med til ”The last Prom” i Hyde Park sammen med godt 40.000 andre. Stor oplevelse, hvor vejret spillede med.

I år fejrer vi jul her på Kingosvej. Pigerne kommer hjem med sviger- og børnebørn. Det glæder vi os meget til.

Kærlig hilsen

Karen og Knud

Fotos fra 2019:

Grundlovsdag sammen med familien Lykkeskjold

Translate »