Karen Gaarn-Larsens

Torsdag den 9. november 2023 kunne Karen åbne døren til sit syvende årti.

i Viborg Stifts Folkeblad kunne man den 8. november læse:

og i Kristeligt Dagblad stod dette:

Lørdag den 1. oktober 2018 var der er artikel i Viborg Stifts Folkeblad, hvor Karen fortalte om det at være domsmand.

Torsdag den 23. august 2018 var der reception for Karen i anledning af hendes 40 års ansættelse på Viborg Sygehus.

Knuds tale til Karen.

Tillykke med dagen Karen!

Da vi i dag for 44 år siden sagde ja til hinanden, så sagde jeg ja til en ung, ualmindelig smuk, energisk, viljefast, målrettet, reel, ærlig og lidt ambitiøs ung pige. For mit vedkommende en lykkelig ung mand, der med kronprinsessens ord nok havde scoret over evne, men samtidig også en lidt beklemt ung mand. Jeg havde som karl bundet mig for et halvt til et helt år på en gård, men ægteskab var alligevel noget længere, så der var grund til at tænke sig om en ekstra gang.

44 år senere er det på plads med en status.

Utroskab er ikke godt i et ægteskab, men jeg har måttet leve med det, om end i en lidt mildere form i 40 år, for du har været gift med dit arbejde til venstre hånd.

Når jeg tænker over det, så er det måske i grunden slet ikke så galt, for var ret meget mere af din energi fyret af på mig, så er jeg ikke sikker på jeg havde holdt til det, så det var godt, at du havde et helt sygehus og på det sidste et sygehusvæsen at bruge noget af din energi på.

En af de ting der kendetegner dig er, at du altid er på forkant. Vel forberedt, og tager gerne et opgør før det vokser sig stort. En fin kvalitet, som jeg har lært at sætte pris på, selv om jeg langt fra har samme evne.

To gange har jeg set dig demonstrere. Det var i Herning, da de ville forringe sygeplejeuddannelsen og i går, da de ville skære på sygehuset. Du er Jyde, og først når der er nød på færde tager du affære. Godt gået!

Der er grund til i dag at gratulere Viborg Sygehus med at det har haft en loyal, engageret og dygtig medarbejder i 40 år. Også tillykke til dig, fordi du har fundet et arbejde der har givet dig udfordringer, indhold og tillid. Om du har fået den ros og løn som du har fortjent det er en anden sag, som der måske rettes lidt op på i dag. Tillykke.

Hvordan er det så at være gift med en sygeplejerske? Der står en aura af Florens Nightinggale over det. Varmt hjerte og medfølelse.

Det er sket, at jeg har ligget hjælpeløs og syg med en temperatur der sneg sig op i nærheden af de 38. Så er det ikke rart at blive affærdiget med: Tag dig sammen mand. Jeg har set det der var værre!

Det modsatte har dog også været tilfældet, hvor jeg kom med noget banalt, hvor reaktionen var: Det skal du passe på og holde øje med. Så blev jeg da først urolig!

Jeg glemmer heller ikke da jeg havde været til læge to gange med en ryg der bare gjorde ondt, uden at få en afklaring på hvad det var, og du så straks med et enkelt blik fastslog at det var Helvedsild, og at det gjorde ondt. Det sidste vidste jeg.

Jeg vil gerne sige tak for de første 44 år – jeg vil gerne gøre det om.

Jeg vil også gerne sige tak til min rival, sygehuset, som har givet dig noget, som jeg ikke kunne give.

Det har været til lykke.

Torsdag den 23. august 2018:

Klip fra forsiden.

Klip fra avisen:

Onsdag den 22. august 2018 kunne man på TV Midtvest se: 19.30  17;15

22;20

Torsdag den 2. august var denne notits i Viborg Stifts Folkeblad:

Klip fra Ugeavisen Karup onsdag den 1. august 2018:

Onsdag den 1. august var nedenstående læserbrev i Viborg Stifts Folkeblad og en notits i Kristeligt Dagblad.

Viborg Stifts Folkeblad skrev mandag den 23 juli:

Ved Knuds 70 års fødselsdag 16. april 2018.

Skærmbillede 2015-09-17 16.52.58

På bagsiden af Kristeligt Dagblad den 16. september 2015

DSC_8536
Stående f.v. Knud Valdemar Gaarn-Larsen, Jakob Dyrbye Øhrstrøm, Alfred Valdemar Øhrstrøm, Karen Gaarn-Larsen, Hanne Frederikke Gaarn-Larsen og Vincent Valdemar Gaarn-Voizey
Siddende f.v. Knud Valter Øhrstrøm, Søs Julie Øhrstrøm, Abigail Karen Gaarn-Larsen og William Voizey.

DSC_8366

Hanne Frederikke med Abigail Karen Vincent Valdemar og William bor i dag nær London

DSC_7627

Søs Julie, Alfred Valdemar, Knud Valter og Jakob bor i Viborg.

file:///private/var/folders/r8/whrqpx0d5798txsm0rtyvyv40000gn/T/com.syniumsoftware.macfamilytree7/8EB23D77-58B2-4845-B02E-31D88972CFCA-10024-0001FF2B306D5C8C/MacFamilyTree/languages/da/personlist.html

Translate »