Leif Pedersens Entreprise arbejder over hele Danmark

Leif Pedersens Entreprise arbejder over hele Danmark

Af Knud Gaarn-Larsen. Februar 2011.
Der er blevet meget at holde styr på, siden Leif Pedersen i 1985 startede virksomheden på Smedevej i Havredal. Han var ene mand, og arbejdede med nedbrydning og belægning. I dag er der 16 ansatte, der arbejder over hele landet.
– Der er kommet nye opgaver til gennem årene, så vi nu arbejder mere i jord, have, kloak og beton end vi gjorde tidligere, hvor det meste var nedbrydning og belægning, siger Leif Pedersen, der tager imod i den 70 kvadratmeter store kontorbygning, som han opførte for nogle år siden til afløsning af det lille hummer i privatboligen, der tidligere udgjorde det administrative centrum i virksomheden.

Leifs computer
Man kan ikke kalde Leif for computernørd.
– Min computer hænger her på højre lår, siger Leif med et stort smil og slår sig på låret, hvor der i en lomme hænger en stor notesbog, som typisk skiftes ud hvert halve år, og som flittigt bruges både i marken og på kontoret, når der er noget der skal huskes.
Det er ikke fordi man mangler computere, for på det store lyse kontor, hvor der er fire arbejdspladser, er der computere på de tre øvrige. Ved en sidder sønnen Carsten der klarer en masse administrative opgaver. Inger-Lise, der er gift med Leif, har også en, og fungerer som blæksprutte i firmaet med en masse servicefunktioner, der spænder lige fra at bage læke boller fredag morgen til ærindekørsel og andre administrative opgaver, og endelig har bogholderen i firmaet en computer.

Mund til øre
– Vi har ikke gennem årene brugt meget energi på markedsføring, men det er gået fra mund til øre, fra den ene kunde til den anden. En af vore store kunder er Rema 1000, som vi har bygget mere end 40 supermarkeder til over hele landet, fortæller Leif Pedersen.

Først og sidst
Leif Pedersens Enterprise ApS er typisk både de første og de sidste på en byggeplads.
– Først skal grunden gøres klar. Der er måske et hus der skal væltes, og på Sjælland bygges supermarkeder ofte på en tidligere benzinstation, og så skal jordbunden undersøges. Carsten er rigtig god til at finde ud af hvordan sådanne ting skal behandles, når der skal sendes ansøgninger og søges godkendelser hos det offentlige. Så skal der graves ud og støbes sokkel, og så forlader vi typisk stedet til bygningen står færdig, og der skal lægges fliser og laves grønne områder, siger Leif Pedersen.

Kældre
Når man arbejder inde i et hus, så er det typisk i kælderen, hvor man har løst flere opgaver med ny indretning. Man graver også rund om huse med kældre, for at lave dræn, så kunderne får en mere tør kælder.
Også mange boligforeninger er trofaste kunder hos virksomheden i Havredal, og bruger dem når nye boligblokke skal opføres. Lige for tiden arbejder man i Viborg, Helsingør og er på vej med et projekt i Horsens.
Leif Pedersens Enterprise råder over gravemaskiner der vejer fra to tons, til en bamse på 30 tons.

Lokalt
Gennem mange år kunne man købe genbrugsmaterialer på Smedevej i Havredal. Det stoppede man med for et par år siden.
– Det blev for tidkrævende og for bøvlet, erkender Leif Pedersen, og specielt Inger-Lise beklager udviklingen, for tanken med genbrug finder hun god.
I løbet af foråret regner Leif Pedersen med at kunne overtage Havredal Entreprenør, der i dag er ejet af Kim Jensen, og er et enkeltmandsfirma, og egentligt stammer fra Jørgen Monberg og Karup Entreprenør, og på den måde regner Leif Pedersen med at få flere lokale opgaver.
– Normalt har jeg ikke svært ved at vælte en bygning bare fordi den ligger i vejen, men jeg må indrømme, at det stak lidt i hjertet da vi skulle gøre plads til Rema 1000 i Karup, for jeg er jo gammel Karup-dreng, siger Leif Pedersen, der har entrepriser fra et par tusinde kroner til nogle der nærmer sig ti mio. kroner.

Translate »